Chobotnice s paprikou
60 min.
Ingredience
- 1kilogramChobotnice
- 150gramůRajčata
- 50gramůPaprika červená
- 60gramůCibule
- 40gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chapadlo omyjeme a vaříme ho na středním plameni asi 1 hodinu v osolené vodě. Scedíme ho, stáhneme kůži a pokrájíme ho na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme. Z papriky vykrojíme jádřinec, odstraníme vnitřní bílou dužinu a pokrájíme na kousky.
- 2Oloupeme cibuli a stroužek česneku, omyjeme je a nasekáme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.
- 3Do pánve dáme olej a osmažíme na něm nasekaný česnek, nasekanou cibuli a část nasekané petrželky, aniž bychom nechali česnek a cibuli zbarvit. Přidáme pokrájenou papriku, dusíme ji za občasného zamíchání na mírném plameni 5-6 minut.
- 4Přidáme nasekaná rajčata, špetku soli a pepře, dusíme omáčku asi 5 minut, přidáme pokrájené chapadlo a dusíme vše za občasného zamíchání dalších 30 minut. Hotový pokrm posypeme zbytkem nasekané petrželky a horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.