Chobotnice v rendlíku
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůChobotnice
- 300gramůRajčata
- 60gramůPetržel - nať
- 150mililitrůVývar rybí
- 100mililitrůVíno bílé
- 90mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme chobotničky, vykucháme, stáhneme z kůže a promyjeme ve studené vodě. Oloupeme stroužek česneku a lehce ho podrtíme. Oloupeme cibuli a pokrájíme tenká kolečka. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.
- 2Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme nahrubo. V pánvi osmažíme na oleji česnek a cibuli.
- 3Stroužek česneku vyhodíme a postupně dáváme do pánve chobotničky. Za častého míchání je smažíme.
- 4Zalijeme chobotničky bílým vínem a vývarem a necháme zčásti vyvařit. Přidáme pokrájená rajčata, část nasekané petrželky, sůl a čerstvě mletý pepř. Na středním plameni dusíme chobotničky a rajčata pod pokličkou asi 30 minut. Hotový pokrm podáváme horký, posypaný zbytkem nasekané petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.