Chobotnice v rendlíku

70 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme chobotničky, vykucháme, stáhneme z kůže a promyjeme ve studené vodě. Oloupeme stroužek česneku a lehce ho podrtíme. Oloupeme cibuli a pokrájíme tenká kolečka. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.
  • 2
    Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme nahrubo. V pánvi osmažíme na oleji česnek a cibuli.
  • 3
    Stroužek česneku vyhodíme a postupně dáváme do pánve chobotničky. Za častého míchání je smažíme.
  • 4
    Zalijeme chobotničky bílým vínem a vývarem a necháme zčásti vyvařit. Přidáme pokrájená rajčata, část nasekané petrželky, sůl a čerstvě mletý pepř. Na středním plameni dusíme chobotničky a rajčata pod pokličkou asi 30 minut. Hotový pokrm podáváme horký, posypaný zbytkem nasekané petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.