Chobotnice v zelenině
45 min.
Ingredience
- Chobotnice vařená vcelku [51369]
- 20gramůCitronová kůra
- 80gramůČesnek
- 30gramůChilli paprička
- 1500gramůChobotnice
- 100gramůOlej olivový extra panenský
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůPetržel - nať
- 12gramůSůl
- 150gramůMrkev kořen
- 200gramůCeler řapíkatý
- 80gramůFenykl sladký - hlíza
- 60gramůOlej olivový
- 30mililitrůOcet vinný
- 150gramůMušle slávky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut.
- 2Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě. Přidáme mušle do hrnce, povaříme pár minut a odstavíme. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Chobotnici vyjmeme, odřízneme hnědé maso z hlavy, přísavky, oči, zobák a vyhodíme.
- 3Petrželku posekáme nadrobno, nasypeme do salátové mísy, mrkev, fenykl, řapíkatý celer nakrájíme na slámu, chobotnici na menší kousky, přidáme do mísy, mušle vyloupneme, přidáme do salátu, osolíme, opepříme, zalijeme panenským olejem, octem, přilijeme trochu šťávy z chobotnice a promícháme. Podáváme jako salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.