Chobotnice vařená vcelku
30 min.
Ingredience
- 1500gramůChobotnice
- 100gramůOlej olivový extra panenský
- 80gramůČesnek
- 30gramůChilli paprička
- 40gramůPetržel - nať
- 20gramůCitronová kůra
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut.
- 2Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě. Chobotnici nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s vlastní šťávou, solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.