Chobotnice vařená vcelku

30 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut.
  • 2
    Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě. Chobotnici nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s vlastní šťávou, solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.