Chobotnička v česnekové omáčce s mandlemi

60 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
64 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chobotnici očistíme, vyndáme meč, vnitřnosti a propláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20-40 minut, záleží na velikosti chobotnice. Měkkou chobotnici odstavíme z plotny a necháme v hrnci 15 minut chladnout.
  • 2
    Papriku grilujeme v troubě, až zčerná, necháme vychladnout v igelitovém sáčku a oloupeme. Dáme do mixéru, přidáme česnek, mandle a rozmixujeme na kaši. Za stálého chodu mixéru přilíváme olej a ocet. Přimícháme 125 ml vody a nasekanou petrželku. Dle chuti osolíme.
  • 3
    Před podáváním nakrájíme chapadla na menší kousky, přendáme do mísy, zalijeme omáčkou a promícháme, aby se kousky masa pokryly omáčkou. Podáváme teplé nebo vychlazené jako salát.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 18. 6. 2016
Chobotnička v česnekové omáčce s mandlemi
Jaký meč, sakra?? Na porcování mi stačí nůž. 😁