Chobotnička v česnekové omáčce s mandlemi
60 min.
Ingredience
- 1kilogramChobotnice
- 125gramůMandle
- 80mililitrůOcet vinný
- 185mililitrůOlej olivový
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 0,5kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
64 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chobotnici očistíme, vyndáme meč, vnitřnosti a propláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20-40 minut, záleží na velikosti chobotnice. Měkkou chobotnici odstavíme z plotny a necháme v hrnci 15 minut chladnout.
- 2Papriku grilujeme v troubě, až zčerná, necháme vychladnout v igelitovém sáčku a oloupeme. Dáme do mixéru, přidáme česnek, mandle a rozmixujeme na kaši. Za stálého chodu mixéru přilíváme olej a ocet. Přimícháme 125 ml vody a nasekanou petrželku. Dle chuti osolíme.
- 3Před podáváním nakrájíme chapadla na menší kousky, přendáme do mísy, zalijeme omáčkou a promícháme, aby se kousky masa pokryly omáčkou. Podáváme teplé nebo vychlazené jako salát.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 18. 6. 2016
Chobotnička v česnekové omáčce s mandlemi
Jaký meč, sakra?? Na porcování mi stačí nůž. 😁