Chobotničky na portském víně
145 min.
Ingredience
- 1kilogramChobotnice
- 3litryVoda pitná
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceCeler - nať
- 6kusůŠalotka
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej sezamový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,5decilitryVíno portské
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 1,5lžičkySůl
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryHovězí vývar základní
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mladé chobotničky očistíme, odkrojíme chapadla, vyjmeme vnitřnosti s váčkem barviva, odřízneme oči, zobák, odstraníme kůži a dobře je omyjeme pod tekoucí vodou. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody a chobotničky vaříme 15 minut. Pak je přes síto scedíme, promyjeme pod studenou vodou a necháme okapat.
- 2Omyjeme koriandrovou a celerovou nať. Drobně bylinky pokrájíme, jen několik snítek koriandru odložíme na ozdobu. Očištěné šalotky s česnekem drobně pokrájíme.
- 3V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme šalotku s česnekem. Poté přidáme chobotničky a restujeme přibližně 3 minuty. Přilijeme víno, než se víno téměř vyvaří.
- 4Přimícháme nakládaná konzervovaná rajčata, bylinky, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, cukr, pepř a vše promícháme. Přilijeme 1,5 dl hovězího vývaru, hrnec zakryjeme a pomalu vaříme 90 minut.
- 5Omyjeme a osušíme citrony, nakrájíme je na plátky. Chobotničky na talířích ozdobíme plátky citrónu, koriandrem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.