Chobotničky s balzamikem
35 min.
Ingredience
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 450gramůChobotnice
- 300gramůBrambory
- 60gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůCibule
- 60gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme brambory a pomalu vaříme, dokud nebudou měkké. Mezitím oškrábeme mrkev, oloupeme cibuli, zeleninu dáme do hrnce přibližně s 1 litrem vody. Přilijeme víno, přidáme špetku soli a vaříme 10-15 minut.
- 2Chobotničky očistíme, stáhneme z nich vnější kůži, vykucháme je a důkladně propláchneme. Přidáme je do hrnce se zeleninou a při mírné teplotě je 7-8 minut vaříme. Scedíme je, pokrájíme a dáme do misky. Misku zakryjeme a necháme stranou. Nasekáme petrželku.
- 3V jiné misce smícháme balzamiko ocet se špetkou soli a pepře, přidáme olivový olej a vidličkou šleháme, dokud nezískáme hladkou zálivku. Scedíme brambory, oloupeme je a pokrájíme na kostičky. Dáme je do mísy, promícháme s pokrájenými chobotničkami, zalijeme vše zálivkou, posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.