Chobotničky s bílým vínem
20 min.
Ingredience
- 600gramůChobotnice
- 75mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusChilli paprička
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyCiabatta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chobotničky očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. V páni zahřejeme olivový olej, osmahneme oloupaný česnek, přidáme dobře osušené chobotničky a asi 2 minuty opékáme dorůžova. Přidáme víno, promícháme a vaříme, dokud se víno neodpaří. Dochutíme solí, pepřem a nakrájenou chilli papričkou a krátce provaříme. Sejmeme z plotýnky a necháme vychladnout. Dozdobíme nasekanou petrželí.
- 2Podáváme s pečenými plátky ciabatty, potřenými česnekem a pokapanými olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.