Chobotničky s těstovinami a fazolemi
65 min.
Ingredience
- 100mililitrůOlej olivový
- 800gramůChobotnice
- 200gramůFazole červené sterilované
- 40gramůOlivy černé
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůBylinky čerstvé - svazek
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
34 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bylinky rozmixujeme v mixéru s olejem, necháme hodinu odpočívat. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme jamku, vyklepneme do ní vajíčka, přidáme olej a špetku soli. Vypracujeme hladké a pružné těsto, necháme ho pod utěrkou na chladném místě alespoň hodinu odpočinout.
- 2Vykuchané a omyté chobotničky vaříme půl hodiny v mírně osolené a opepřené vodě, pak sporák vypneme a v tekutině, ve které se vařily, je necháme vychladnout.
- 3V míse smícháme fazole s vypeckovanými olivami a spařenými, oloupanými, semínek zbavenými a na kostky pokrájenými rajčaty. Přidáme olej ochucený bylinkami, nakonec směs osolíme a opepříme.
- 4Odpočaté těsto rozválíme válečkem na tenký plát a ten pokrájíme na pruhy.
- 5V dostatečném množství osolené vody je uvaříme al dente, promícháme s omáčkou. Směs rozdělíme na předehřáté talíře, navrch rozdělíme chobotničky, vše ozdobíme natrhanou petrželkou a hotový pokrm podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.