Chobotničky v marinádě

150 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
214 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chobotničky dobře omyjeme slanou vodou a aby změkly, bouchneme s nimi několikrát o kuchyňskou desku. Vložíme je do studené osolené vody a vaříme přibližně 1,5 hodiny.
  • 2
    Připravíme marinádu:
  • 3
    Do menšího hrnce nalijeme olej, rozpálíme ho a česnek nakrájený na plátky osmažíme jen dorůžova. Přidáme k němu rozmarýn, pepř, 1 litr rozředěného vinného octa s 1-1,5 litrem vody. Vše povaříme 15 minut a dáme vychladnout.
  • 4
    Uvařené chobotničky vložíme do studeného nálevu a necháme v chladničce 2 dny marinovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.