Chobotničky v marinádě
150 min.
Ingredience
- marináda
- 5kusůČesnek
- 1litrOcet vinný
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej olivový
- 2kilogramyChobotnice
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
214 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chobotničky dobře omyjeme slanou vodou a aby změkly, bouchneme s nimi několikrát o kuchyňskou desku. Vložíme je do studené osolené vody a vaříme přibližně 1,5 hodiny.
- 2Připravíme marinádu:
- 3Do menšího hrnce nalijeme olej, rozpálíme ho a česnek nakrájený na plátky osmažíme jen dorůžova. Přidáme k němu rozmarýn, pepř, 1 litr rozředěného vinného octa s 1-1,5 litrem vody. Vše povaříme 15 minut a dáme vychladnout.
- 4Uvařené chobotničky vložíme do studeného nálevu a necháme v chladničce 2 dny marinovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.