Chodské dušené zelí zahuštěné bramborem

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí očistíme, rozpůlíme, vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do hrnce, přilijeme vodu. Přidáme sůl, cukr, kmín, bobkový list, pepř a zelí dusíme přibližně 10 - 15 minut.
  • 2
    Mezitím si oloupeme 1 brambor (100 g), omyjeme, jemně nastrouháme a přimícháme ho k zelí. Často promícháme, podle chuti dochutíme octem, cukrem i solí. Dušené zelí musí mít dostatek šťávy, které se odděluje od zelí, nesmí vzniknout kaše. Zelí by mělo mít sladkokyselou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.