Chodské dušené zelí zahuštěné bramborem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 3decilitryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1,5lžíceCukr krupice
- 1lžičkaKmín celý
- 1kusBobkový list
- 100gramůBrambory
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme, rozpůlíme, vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do hrnce, přilijeme vodu. Přidáme sůl, cukr, kmín, bobkový list, pepř a zelí dusíme přibližně 10 - 15 minut.
- 2Mezitím si oloupeme 1 brambor (100 g), omyjeme, jemně nastrouháme a přimícháme ho k zelí. Často promícháme, podle chuti dochutíme octem, cukrem i solí. Dušené zelí musí mít dostatek šťávy, které se odděluje od zelí, nesmí vzniknout kaše. Zelí by mělo mít sladkokyselou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.