Chodské hovězí závitky s hříbky
120 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 5lžičekHořčice
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyOkurky nakládané
- 4kusyCibule
- 2kusyHříbky čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 3lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
51 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Dva menší brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Očištěné 2 hříbky omyjeme a nakrájíme na podlouhlé plátky. Čtyři cibule oloupeme, z toho 3 cibule nakrájíme nadrobno, jednu nakrájíme podélně na plátky.
- 2Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme 4 plátky silné asi 1.5 cm. Okraje nařízneme na několika místech. Plátky z každé strany osolíme, opepříme a naklepeme. Jednu stranu potřeme plnotučnou hořčicí (1 lžička na jeden plátek). Na každý plátek položíme tenký plátek slaniny. Na slaninu položíme nudličky brambor, 1/4 vejce, 1/4 okurky, plátek cibule a 2-3 plátky hříbku. Maso zatočíme do závitku a stáhneme nití tak, aby byl celý uzavřený. Závitky obalíme v hladké mouce.
- 3Očištěné cibule drobně pokrájíme. V hrnci rozpálíme sádlo, na kterém zprudka závitky orestujeme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je z omastku, na který dáme pokrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Závitky vrátíme do hrnce, přilijeme horkou vodu a pod poklicí dusíme přibližně 90 minut. Občas musíme závitky promíchat. Měkké závitky vyjmeme ze šťávy, zbavíme nití a odložíme do druhého hrnce.
- 4Ve skleničce rozmícháme 1-2 lžičky Maizeny. Šťávu ze závitků dochutíme solí, hořčicí (1 lžička) a rozmixujeme tyčovým mixerem. Znovu přivedeme k varu a zahustíme Maizenou. Krátce, asi 0.5 minuty, povaříme, přelijeme ji na maso a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.