Chodské kudlánky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé lišky a hříbky očistíme, omyjeme. Drobné plodnice lišek necháme celé, ostatní houby pokrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory a cibuli. Brambory pokrájíme na kostky, cibuli na čtvrtky a dáme je do hrnce. Přidáme houby, vodu, sůl, kmín, bobkový list, nové koření a celý pepř. Vodu přivedeme k varu a potom snížíme teplotu. Pomalu vaříme 20 minut.
  • 2
    V misce si ve sladké smetaně dohladka rozkvedláme hladkou mouku. V hrnečku si rozkvedláme vejce. Omyjeme a drobně pokrájíme kopr. Když jsou brambory měkké, za stálého míchání přilijeme podmáslí, povaříme asi 2 minuty, přilijeme smetanu s moukou a za stálého míchání vaříme další 2 minuty. Polévku podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme vejce, kopr a odstavíme hrnec z plotny. Nakonec přimícháme do polévky podle chuti ocet a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.