Chodské kudlánky
60 min.
Ingredience
- 170gramůLišky čerstvé
- 100gramůHříbky čerstvé
- 350gramůBrambory
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 2kusyBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1,5decilitryMléko - podmáslí
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé lišky a hříbky očistíme, omyjeme. Drobné plodnice lišek necháme celé, ostatní houby pokrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory a cibuli. Brambory pokrájíme na kostky, cibuli na čtvrtky a dáme je do hrnce. Přidáme houby, vodu, sůl, kmín, bobkový list, nové koření a celý pepř. Vodu přivedeme k varu a potom snížíme teplotu. Pomalu vaříme 20 minut.
- 2V misce si ve sladké smetaně dohladka rozkvedláme hladkou mouku. V hrnečku si rozkvedláme vejce. Omyjeme a drobně pokrájíme kopr. Když jsou brambory měkké, za stálého míchání přilijeme podmáslí, povaříme asi 2 minuty, přilijeme smetanu s moukou a za stálého míchání vaříme další 2 minuty. Polévku podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme vejce, kopr a odstavíme hrnec z plotny. Nakonec přimícháme do polévky podle chuti ocet a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.