Chop suey s hlívou ústřičnou
60 min.
Ingredience
- marináda
- 2lžičkySůl
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžíceHořčice
- 2kusyCibule
- 1kusPaprika červená
- 2kusyChilli paprička
- 1kusPórek
- 200gramůBambusové výhonky
- 500gramůVepřové maso libové
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaCukr třtinový
- 2lžičkySůl
- 3lžíceVíno portské
- 150gramůFazole červené sterilované
- 5lžicOlej sezamový
- 250gramůHlíva ústřičná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky, které odložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, hořčici a Maizenu. Vše promícháme a necháme marinovat 20 minut.
- 2Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky.
- 3Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na hodně tenké nudličky. Z červené omyté papriky odstraníme semínka a pokrájíme ji na proužky. Cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 4Konzervované bambusové výhonky a červenou fazoli scedíme. Výhonky pokrájíme na nudličky.
- 5Ve woku si na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme maso, chilli papričky, dochutíme sójovou omáčkou, vínem a smažíme dozlatova 5 minut. Maso s cibulí vyjmeme z pánve, přilijeme 2 lžíce oleje, když je dostatečně rozehřátý, osmažíme pórek, hlívu, papriku, bambusové výhonky a nakonec přimícháme fazoli. Mícháme a smažíme přibližně 5-8 minut. Pak k zelenině přidáme osmažené maso, promícháme, dochutíme solí, cukrem, prohřejeme a upravíme porce na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.