Chorizo na cibulce s dušenou čočkou
65 min.
Ingredience
- 250gramůČočka červená
- 1,1litryVoda pitná
- 3lžičkySůl
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusBobkový list
- 1lžícePetržel - nať
- Ochucené chorizo
- 180gramůKlobása Chorizo
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2lžičkyOlej olivový extra panenský
- 1lžíceBrandy
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
25 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čočku přebereme, promyjeme a namočíme ji do hrnce s 5-6 dl vody na 2 hodiny předem. Poté vodu slijeme, čočku zalijeme 5 dl čisté vody, přidáme sůl, celou očištěnou cibuli, 2 stroužky česneku, 1 malý bobkový list a pod pokličkou při mírné teplotě čočku dusíme 30 minut. Poté z čočky slijeme přebytečnou vodu, vyjmeme bobkový list a necháme ji zakrytou.
- 2Omyjeme a drobně pokrájíme petrželovou nať, odložíme ji do misky. Očištěnu větší cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Chorizo pokrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme olivový olej, na něm pomalu zpěníme cibuli. Jakmile se začne smažit, přimícháme sladkou papriku, promícháme a přidáme 2-3 lžíce vody. Když se nám za stálého míchání odpaří voda, přidáme kolečka choriza, která smažíme z každé strany dozlatova. Dochutíme je solí, pepřem a 1 lžící brandy. Přidáme čočku, znovu promícháme s chorizem a dáme na talíře. Porce ozdobíme petrželkou, několika kapkami olivového oleje a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.