Chorizo s čočkou

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
28 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
23 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do čtyř šálků vody vložíme čočku, přivedeme k varu a pomalu vaříme 20 minut. Čočku občas zamícháme.
  • 2
    Rajčata dáme do mísy, zalijeme je na 30 vteřin vroucí vodou, potom rajčata oloupeme a nahrubo nakrájíme.
  • 3
    Po uvaření čočku scedíme a propláchneme studenou vodou.
  • 4
    Do většího kastrolu vložíme klobásu a při mírné teplotě restujeme. Z klobásy nám začne vytékat tuk, zvýšíme teplotu a opékáme asi 5-8 minut, opékáme za častého míchání.
  • 5
    Po opečení klobásy přidáme nakrájenou cibuli, tu restujeme asi 4 minuty, přidáme připravená rajčata, česnek a chilli papričky, vše společně promícháme.
  • 6
    Nakonec přidáme čočku a vývar, ochutíme solí a pepřem, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 40 minut při občasném míchání.
  • 7
    Hotový pokrm si ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.