Chorizo s čočkou
95 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 230gramůČočka jedlá
- 4kusyRajčata
- 230gramůKlobása Chorizo
- 850mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyChilli paprička sušená
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
28 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
23 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do čtyř šálků vody vložíme čočku, přivedeme k varu a pomalu vaříme 20 minut. Čočku občas zamícháme.
- 2Rajčata dáme do mísy, zalijeme je na 30 vteřin vroucí vodou, potom rajčata oloupeme a nahrubo nakrájíme.
- 3Po uvaření čočku scedíme a propláchneme studenou vodou.
- 4Do většího kastrolu vložíme klobásu a při mírné teplotě restujeme. Z klobásy nám začne vytékat tuk, zvýšíme teplotu a opékáme asi 5-8 minut, opékáme za častého míchání.
- 5Po opečení klobásy přidáme nakrájenou cibuli, tu restujeme asi 4 minuty, přidáme připravená rajčata, česnek a chilli papričky, vše společně promícháme.
- 6Nakonec přidáme čočku a vývar, ochutíme solí a pepřem, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 40 minut při občasném míchání.
- 7Hotový pokrm si ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.