Chřest na italský způsob
40 min.
Ingredience
- 700gramůChřest bílý
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusCitrony
- 15gramůPetržel - nať
- Marináda
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceVíno bílé
- 1lžíceOcet vinný červený
- 3stroužkyČesnek
- 5gramůProvensálské koření
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Marináda: smícháme olej, víno, vinný ocet, česnek, provensálské bylinky, sůl a pepř.
- 2Odkrojíme dřevnaté konce chřestu. Chřest zalijeme marinádou, přikryjeme a necháme marinovat 15 minut.
- 3Potom chřest obalíme ve strouhaném parmezánu a po vrstvách dáváme do vymazané zapékací misky.
- 4Zalijeme zbývající marinádou a v troubě na 200 °C pečeme 15-20 minut, až je povrch nazlátlý. Zdobíme citronem a snítkami petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.