Chřest na italský způsob

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marináda: smícháme olej, víno, vinný ocet, česnek, provensálské bylinky, sůl a pepř.
  • 2
    Odkrojíme dřevnaté konce chřestu. Chřest zalijeme marinádou, přikryjeme a necháme marinovat 15 minut.
  • 3
    Potom chřest obalíme ve strouhaném parmezánu a po vrstvách dáváme do vymazané zapékací misky.
  • 4
    Zalijeme zbývající marinádou a v troubě na 200 °C pečeme 15-20 minut, až je povrch nazlátlý. Zdobíme citronem a snítkami petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.