Chřest s bramborami ve slanině
55 min.
Ingredience
- 1500gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750gramůBrambory
- 100gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
36 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omytý chřest oloupeme, odstraníme dřevnaté konce. Vaříme v osolené vodě s cukrem asi 20 minut.
- 2Na rozehřátém másle osmahneme nasekané bylinky, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
- 3Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Každou bramboru obalíme plátkem slaniny, kterou upevníme párátkem.
- 4Připravené brambory opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji do křupava.
- 5Podáváme s okapaným chřestem a bylinkovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.