Chřest s jehněčími kotletami na šalvěji
40 min.
Ingredience
- 600gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 8kusůJehněčí kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyŠalvěj čerstvá
- 1kusPetržel - nať
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
45 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a povaříme v osolené vodě se lžící másla, špetkou cukru a citronovou šťávou asi 15 minut. Uvařený chřest zprudka zchladíme a necháme okapat.
- 2Omyté jehněčí kotlety osušíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je opékáme 2 minuty po obou stranách. Maso mírně osolíme a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na 50 stupňů Celsia.
- 3Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a podusíme v něm lístky šalvěje (asi 16 ks).
- 4Chřest a maso upravíme na nahřátou mísu, šalvěj položíme na kotlety a vše pokapeme horkým máslem. Ozdobíme lístky petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.