Chřestová polévka s bazalkou
45 min.
Ingredience
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme oloupané ma čtvrtky nakrájené brambory, vývar a uvaříme do měkka.
- 2Očistíme chřest, odřežeme tvrdé konce a nakrájíme ho na větší kousky.
- 3Nakrájený chřest přidáme s dvěma utřenými stroužky česneku do hrnce, opět vaříme do měkka, cca 5 minut. Několik chřestových špiček vyjmeme a necháme na dozdobení.
- 4Polévku rozmixujeme a znovu ohřejeme. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku, osolíme, opepříme dle chuti. Chřestové špičky podélně rozpůlíme a ozdobíme jimi polévku. Dle chuti můžeme zdobit i malými kousky másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.