Chřestové rizoto s opraženými mandlemi
65 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 1špetkaŠafrán
- 3lžíceMandle
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůRýže carnaroli
- 100mililitrůVíno bílé
- 3lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůCibulka jarní
- 1,5litryVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chřest k horní třetině oloupeme a odřízneme z něj dřevnaté konce. Nakrájíme jej na 3 cm dlouhé kousky a asi 20 minut ho povaříme v osolené vodě.
- 2Obě části jarních cibulek nakrájíme na proužky. Na suché pánvi opražíme madle. Drůbeží vývar ochucený šafránem přivedeme k varu a poté jej udržujeme teplý.
- 3V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci másla a podusíme na ní polovinu mandlí, chřest a bílou část jarních cibulek. Dusíme asi 4 minuty. Přidáme rýži, kterou krátce osmahneme.
- 4Vše zalijeme bílým vínem a krátce povaříme. Přidáme 1/3 drůbežího vývaru a zamícháme. Pokaždé, když se tekutina vsákne, přilijeme další. Po 25 minutách by měla být rýže hotová. Musí být měkká, ale pevná.
- 5Do hotového rizota vmícháme zbylé máslo, strouhaný parmezán a zelenou část jarních cibulek. Pikantně ochutíme solí a pepřem. Ozdobíme druhou polovinou opražených mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.