Chřestový salát s vařenými vejci

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vložíme chřest, máslo, sůl a cukr a vše zalijeme vařící vodou. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme 15 minut. Poté vodu slijeme.
  • 2
    Slepičí vejce uvaříme, necháme zchladnout a poté zbavíme skořápky.
  • 3
    V misce smícháme šalotku, olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  • 4
    Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na měsíčky a opatrně promícháme s chřestem a najemno nasekanou petrželovou natí.
  • 5
    Na připravené talíře rozdělíme listy ledového salátu, na ně poklademe chřest s vejci a vše zalijeme připravenou zálivkou. Salát zdobíme snítkami pažitky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.