Chřestový salát s vařenými vejci
30 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1kusŠalotka
- 5lžicOlej slunečnicový
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusPažitka
- 1kusSalát ledový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme chřest, máslo, sůl a cukr a vše zalijeme vařící vodou. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme 15 minut. Poté vodu slijeme.
- 2Slepičí vejce uvaříme, necháme zchladnout a poté zbavíme skořápky.
- 3V misce smícháme šalotku, olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- 4Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na měsíčky a opatrně promícháme s chřestem a najemno nasekanou petrželovou natí.
- 5Na připravené talíře rozdělíme listy ledového salátu, na ně poklademe chřest s vejci a vše zalijeme připravenou zálivkou. Salát zdobíme snítkami pažitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.