Chřestový salát se žloutkem
45 min.
Ingredience
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusRajčata
- 700gramůChřest bílý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceOlej stolní
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené vody a vaříme. Po chvíli přidáme ocet a uvaříme doměkka.
- 2Uvařený chřest vyjmeme, po okapání nakrájíme na stejné kousky a upravíme na talířky. Kousky chřestu pokapeme citronovou šťávou a olejem, opepříme a posypeme jemně nastrouhaným, natvrdo uvařeným žloutkem. Nakonec porce obložíme dílky rajčete a snítkou petrželky.
- 3Podáváme jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.