Chutné bramboráky

52 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
128 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přidáme celé vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, hladkou a polohrubou mouku. Brambory se všemi přísadami pořádně vymícháme. Těsto by mělo být polohusté.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej - dno si budeme pouze olejem potírat vždy, když budeme péct jednotlivý bramborák. Tak bramboráky nebudou velmi mastné. Naběračkou nabereme bramborové těsto, dáme ho na střed pánve, rozetřeme ho na placku silnou okolo 5mm. Bramboráky pečeme z každé strany dozlatova, až zlatohněda (pečení trvá přibližně 2 minuty z každé strany, záleží na správném rozpálení pánve).
  • 3
    Upečené bramboráky podáváme hned teplé, ale mohou se jíst i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.