Chutné bramboráky
52 min.
Ingredience
- 1,1kilogramyBrambory
- 15gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 6stroužkůČesnek
- 1,5lžičkySůl
- 1,5lžičkyKmín drcený
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceMajoránka
- 100mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
128 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přidáme celé vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, hladkou a polohrubou mouku. Brambory se všemi přísadami pořádně vymícháme. Těsto by mělo být polohusté.
- 2V pánvi rozpálíme olej - dno si budeme pouze olejem potírat vždy, když budeme péct jednotlivý bramborák. Tak bramboráky nebudou velmi mastné. Naběračkou nabereme bramborové těsto, dáme ho na střed pánve, rozetřeme ho na placku silnou okolo 5mm. Bramboráky pečeme z každé strany dozlatova, až zlatohněda (pečení trvá přibližně 2 minuty z každé strany, záleží na správném rozpálení pánve).
- 3Upečené bramboráky podáváme hned teplé, ale mohou se jíst i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.