Ciabatta s ančovičkami a olivami
15 min.
Ingredience
- 2kusyCiabatta
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 115gramůMozzarella
- 1lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 6kusůOlivy černé
- 60gramůAnčovičky konzervované
- 3lžíceKečup
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
427 mg
Postup přípravy
- 1Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2cm a dozlatova opečeme pod rozehřátým grilem. Opečené plátky navrchu potřeme rozkrojeným stroužkem česneku a potom olejem.
- 2Každou topinku potřeme 2 lžičkami kečupu, mírně osolíme, opepříme a obložíme plátkem mozzarelly. Topinky posypeme nasekanými bylinkami a ozdobíme nakrájenými olivami a proužky ančoviček.
- 3Topinky vložíme zpět pod gril asi na 2 minuty, aby se sýr rozpustil.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.