Cibulačka se zastřenými vejci a sýrem
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
945 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Zvolna vaříme do změknutí cibule.
- 2Do kastrolu nalijeme vodu do výšky asi 5 cm, uvedeme ji do varu, osolíme a okyselíme. Postupně do vody rozklepneme 4 vejce a zvolna vaříme asi 4 minuty, až bílky ztuhnou. Zastřená vejce vyjmeme a po okapání rozdělíme na talíře.
- 3Vejce v talířích zalijeme vařící polévkou a posypeme nakrájenou pažitkou a nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.