Cibulačka se zastřenými vejci a sýrem

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
945 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Zvolna vaříme do změknutí cibule.
  • 2
    Do kastrolu nalijeme vodu do výšky asi 5 cm, uvedeme ji do varu, osolíme a okyselíme. Postupně do vody rozklepneme 4 vejce a zvolna vaříme asi 4 minuty, až bílky ztuhnou. Zastřená vejce vyjmeme a po okapání rozdělíme na talíře.
  • 3
    Vejce v talířích zalijeme vařící polévkou a posypeme nakrájenou pažitkou a nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.