Cibule dušená na másle a na víně
25 min.
Ingredience
- 600gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4gramyCukr krupice
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
- 1stroužekČesnek
- 5gramůTymián čerstvý
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kolečka, česnek prolisujeme, lístky tymiánu a petrželku posekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce podusíme, přidáme cukr, necháme rozpustit, zasypeme moukou a osmahneme. Podlijeme vínem, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a dusíme doměkka.
- 3Jednotlivé porce posypeme posekanou petrželkou a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.