Cibule dušená na másle a na víně

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kolečka, česnek prolisujeme, lístky tymiánu a petrželku posekáme najemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce podusíme, přidáme cukr, necháme rozpustit, zasypeme moukou a osmahneme. Podlijeme vínem, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a dusíme doměkka.
  • 3
    Jednotlivé porce posypeme posekanou petrželkou a podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.