Cibule dušená na smetaně
35 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVoda pitná
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůBrambory
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 20gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a ve velké pánvi ji na másle dozlatova osmahneme. Přisypeme mouku, za stálého míchání zapražíme na jíšku, kterou zalijeme horkou vodou a krátce povaříme.
- 2Následovně přidáme oloupané a jemně nastrouhané brambory a opět povaříme asi 5 minut.
- 3Ještě horkou cibulovou směs rozmixujeme na hladkou kaši. Zalijeme smetanou, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem. Nakonec vložíme nadrobno nasekanou petrželovou nať. Vše dobře prohřejeme a poté můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.