Cibule plněná játry
95 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 100gramůSůl mořská
- 200gramůJátra vepřová
- 60gramůSlanina vepřová
- 40gramůStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMajoránka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na bešamel
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 2špetkyMuškátový květ
- 0,5lžičkaSůl
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme, vršky odkrojíme ve čtvrtině a na hrubé soli pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- 2V mezičase v rendlíku usmažíme jíšku z másla a mouky. Jíšku rozředíme mlékem, které do ní postupně zašleháme. Na mírném plameni bešamel vaříme alespoň 10 minut za stálého míchání. Vmícháme sůl, muškátový květ.
- 3Z upečených cibulí vydlabeme vnitřky, které nasekáme nadrobno. Opláchnutá játra nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme nadrobno, promícháme v míse spolu s vnitřky cibulí, pepřem, majoránkou a vmícháme vychladlý bešamel. Strouhanku smícháme s jemně posekanou petrželovou natí.
- 4Připravenou směsí vyplníme vydlabané cibule, posypeme strouhankou a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 140 °C zhruba 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.