Cibulová polévka s krupicovými noky
55 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3lžícePórek
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 0,8litrVývar zeleninový
- 500gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůMajoránka
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Noky
- 150gramůKrupice dětská
- 3kusyVejce slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
44 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vývar vylijeme do hrnce a přivedeme k varu. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na tenké pásky, přisypeme oloupaný a jemně nastrouhaný celer a mrkev, položíme do vroucího vývaru, přidáme na kolečka nakrájený pórek, přiklopíme poklici a povaříme asi tak 20 minut. Potom polévku podle vlastní chutě osolíme, opepříme, mixérem rozmixujeme, vylijeme smetanu, posypeme majoránkou a hrnec s polévkou položíme zas na sporák, přivedeme k varu a hned stáhneme z ohně. Necháme odležet pod poklici 10 minut a porcujeme na talíře, a nebo do polévkových misek. Do každé porce dáme pár kousků uvařených noků.
- 2Noky: Dětskou krupici vysypeme do misky, přidáme na kostky nakrájené máslo, drobně nasekanou petrželovou nať, sůl, rozklepneme vejce, mícháním vypracujeme těsto z kterého lžicí vykrajujeme noky, pokládáme je do vroucí a osolené vody, kde je uvaříme. Správně uvařené noky vyplavou na hladinu, scedíme a opláchneme pod tekoucí vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.