Cibulová polévka s krupicovými noky

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
44 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar vylijeme do hrnce a přivedeme k varu. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na tenké pásky, přisypeme oloupaný a jemně nastrouhaný celer a mrkev, položíme do vroucího vývaru, přidáme na kolečka nakrájený pórek, přiklopíme poklici a povaříme asi tak 20 minut. Potom polévku podle vlastní chutě osolíme, opepříme, mixérem rozmixujeme, vylijeme smetanu, posypeme majoránkou a hrnec s polévkou položíme zas na sporák, přivedeme k varu a hned stáhneme z ohně. Necháme odležet pod poklici 10 minut a porcujeme na talíře, a nebo do polévkových misek. Do každé porce dáme pár kousků uvařených noků.
  • 2
    Noky: Dětskou krupici vysypeme do misky, přidáme na kostky nakrájené máslo, drobně nasekanou petrželovou nať, sůl, rozklepneme vejce, mícháním vypracujeme těsto z kterého lžicí vykrajujeme noky, pokládáme je do vroucí a osolené vody, kde je uvaříme. Správně uvařené noky vyplavou na hladinu, scedíme a opláchneme pod tekoucí vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.