Cibulová polévka se srnčím masem
65 min.
Ingredience
- 400gramůSrnčí plec
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 500gramůCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 4krajíceChléb konzumní
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí osolené vody dáme vařit maso ze srnčí plece. Měkké maso vyjmeme, vývar scedíme do prázdného hrnce a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, petrželovou nať jemně posekáme, z kostiček chleba v troubě upečeme krutony.
- 2V rendlíku na oleji necháme zesklovatět cibuli.
- 3V silnostěnném hrnci usmažíme na másle jíšku a zašleháme do ní vývar. Vývar necháme provařit alespoň dvacet minut. Před koncem varu přidáme osmaženou cibuli, česnek, maso, které jsme nakrájeli na kostičky, a pepř. Na závěr do polévky zašleháme vejce. Před podáváním vmícháme do polévky nasekanou petrželovou nať. Podáváme s chlebovými krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.