Cibulová polévka se srnčím masem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vroucí osolené vody dáme vařit maso ze srnčí plece. Měkké maso vyjmeme, vývar scedíme do prázdného hrnce a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, petrželovou nať jemně posekáme, z kostiček chleba v troubě upečeme krutony.
  • 2
    V rendlíku na oleji necháme zesklovatět cibuli.
  • 3
    V silnostěnném hrnci usmažíme na másle jíšku a zašleháme do ní vývar. Vývar necháme provařit alespoň dvacet minut. Před koncem varu přidáme osmaženou cibuli, česnek, maso, které jsme nakrájeli na kostičky, a pepř. Na závěr do polévky zašleháme vejce. Před podáváním vmícháme do polévky nasekanou petrželovou nať. Podáváme s chlebovými krutony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.