Cibulové a sepiové kroužky s majonézou
30 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 800gramůSépie
- 150mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 150gramůMajonéza
- 1kusCibulka jarní
- 30gramůPetržel - nať
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2gramyKari koření
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
970 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
72 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku se solí, pepřem a paprikou, vmícháme vejce a nakonec pivo. Těsto necháme hodinku odpočinout.
- 2Mezitím nakrájíme na kolečka očištěné sépie, propláchneme je vodou, necháme dobře okapat. Dvě velké cibule nakrájíme na kroužky.
- 3Majonézu smícháme s drobně nakrájenou cibulkou, petrželkou a kari.
- 4Připravená kolečka z kalmarů a cibule namočíme do těsta a vložíme do rozpáleného oleje tak, aby se vzájemně nedotýkala. Smažíme přibližně 3-4 minuty dozlatova. Necháme okapat, položíme na kuchyňský papír a lehce osolíme. Podáváme s majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.