Cibulové závitky s masem
85 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 1kusBrambory vařené
- 10gramůPetržel - nať
- 3lžíceStrouhanka
- 300gramůHovězí maso mleté
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané cibule necháme ve vařící vodě asi 40 minut zvolna táhnout. Vyjmeme je a necháme vychladnout.
- 2Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme a osmahneme na lžíci másla. Uvařenou bramboru oloupeme a rozmačkáme. Šalotku smícháme s bramborou, nasekanou petrželkou, strouhankou, mletým masem, smetanou a vejcem. Směs osolíme, opepříme a ochutíme worcesterem.
- 3Obě vařené cibule nařízneme, jednotlivé vrstvy opatrně uvolníme a naplníme připravenou masovou směsí. Vložíme je do zapékací mísy řeznou plochou dolů, posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.