Cibulový koláč s olivami a ančovičkami
125 min.
Ingredience
- Cibulová náplň
- 4lžíceOlej olivový
- 4kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2gramySůl
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2lžičkyCukr krystal
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůAnčovičky konzervované
- 12kusůOlivy zelené
- 1lžičkaMajoránka
- Korpus
- 350gramůListové těsto
- Příprava
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Příprava: plech na pečení vytřeme lžící másla, tři lžíce mouky odložíme na pomoučení válu, troubu připravíme k předehřátí na 220°C.
- 2Cibulová náplň: oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme. Na velmi mírném plameni za občasného míchání opečeme na olivovém oleji nasekanou cibuli s česnekem (opékáme asi 30 minut). Restovanou zeleninu ochutíme cukrem, červeným vinným octem, podle chuti osolíme a opepříme. Sladkokyselou cibulovou náplň rozetřeme na korpus koláče, na náplň rozložíme konzervované ančovičky tak, aby vytvořily kosočtverce, přidáme rozpůlené olivy.
- 3Korpus: listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, který bude o něco větší, než připravený plech na pečení.
- 4Rozválené těsto uložíme na plech a jemně ho přitlačíme k vnitřním stěnám tak, aby těsto vytvořilo miskovitý tvar. Na těsto rozetřeme cibulovou náplň, na náplň urovnáme ančovičky a rozpůlené olivy.
- 5Před pečením koláč posypeme sušenou drcenou majoránkou. Pečeme přibližně 25 minut v předehřáté troubě. Tento sladkokyselý koláč servírujeme horký, poslouží jako pohoštění nebo jej podáváme k svačině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.