Cibulový koláč s olivami a ančovičkami

125 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: plech na pečení vytřeme lžící másla, tři lžíce mouky odložíme na pomoučení válu, troubu připravíme k předehřátí na 220°C.
  • 2
    Cibulová náplň: oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme. Na velmi mírném plameni za občasného míchání opečeme na olivovém oleji nasekanou cibuli s česnekem (opékáme asi 30 minut). Restovanou zeleninu ochutíme cukrem, červeným vinným octem, podle chuti osolíme a opepříme. Sladkokyselou cibulovou náplň rozetřeme na korpus koláče, na náplň rozložíme konzervované ančovičky tak, aby vytvořily kosočtverce, přidáme rozpůlené olivy.
  • 3
    Korpus: listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, který bude o něco větší, než připravený plech na pečení.
  • 4
    Rozválené těsto uložíme na plech a jemně ho přitlačíme k vnitřním stěnám tak, aby těsto vytvořilo miskovitý tvar. Na těsto rozetřeme cibulovou náplň, na náplň urovnáme ančovičky a rozpůlené olivy.
  • 5
    Před pečením koláč posypeme sušenou drcenou majoránkou. Pečeme přibližně 25 minut v předehřáté troubě. Tento sladkokyselý koláč servírujeme horký, poslouží jako pohoštění nebo jej podáváme k svačině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.