Cibulový salát mimóza
50 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1kusSalát ledový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůŠalotka
- 40mililitrůOcet vinný
- 1decilitrOlej olivový
- 1kusCitrony
- 4kusyVejce slepičí
- 5gramůHořčice
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžícePetržel - nať
- 5gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme na tenká kolečka a nasypeme do mísy, přidáme sůl a citronovou šťávu a necháme cca 1/2 hodiny odležet. Vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí nakrájíme najemno zvlášť žloutky a zvlášť bílky. Salát důkladně propereme, vysušíme na utěrce, roztrháme na malé kousky a vložíme do mísy. Z cibule slijeme nálev(uchováme na dresink), přidáme pokrájené bílky a vše smícháme se salátem v míse. Na povrch zlehka nasypeme rozdrobené žloutky, které připomínají květ mimózy. Do slité šťávy z cibule přidáme ostatní suroviny na dresink, důkladně promícháme a až těsně před servírováním nalijeme na salát. Povrch ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.