Cibulový salát mimóza

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli pokrájíme na tenká kolečka a nasypeme do mísy, přidáme sůl a citronovou šťávu a necháme cca 1/2 hodiny odležet. Vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí nakrájíme najemno zvlášť žloutky a zvlášť bílky. Salát důkladně propereme, vysušíme na utěrce, roztrháme na malé kousky a vložíme do mísy. Z cibule slijeme nálev(uchováme na dresink), přidáme pokrájené bílky a vše smícháme se salátem v míse. Na povrch zlehka nasypeme rozdrobené žloutky, které připomínají květ mimózy. Do slité šťávy z cibule přidáme ostatní suroviny na dresink, důkladně promícháme a až těsně před servírováním nalijeme na salát. Povrch ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.