Cikánská skopová kotleta
45 min.
Ingredience
- 800gramůSkopové kotlety
- 200gramůSlanina vepřová
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůRajčata
- 9gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůStrouhanka
- 3gramyPepř černý mletý
- 0,5litrVoda pitná
- 40mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
49 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
968 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Skopové kotlety naklepeme, potřeme česnekem se solí, opepříme, obalíme ve strouhance. Následně je osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran, přidáme nakrájená rajčata a zakryté necháme pozvolna dusit. Když se šťáva začíná vypékat, podlijeme vodou, přidáme protlak, maso obrátíme a dodusíme do měkka.
- 2Podáváme zdobené opečenou slaninou, nakrojenou do hřebenu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.