Cikánské jitrnice
70 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyCibule
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 100gramůSádlo škvařené
- 100gramůVepřové škvarky
- 150gramůMoravské uzené maso
- 3lžičkyMajoránka
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůVepřová střeva tenká
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 200gramůAnglická slanina
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oloupeme a na struhadle do mísy na jemno nastrouháme. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu, přidáme majoránku, sůl, pepř, prolisovaný česnek, posypeme podle potřeby moukou a lžící dobře promícháme.
- 2Na pánev dáme škvarky, které dobře rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibuli, na malé kostky nakrájené uzené, na plátky anglickou slaninu, posypeme sladkou paprikou a chvilku osmažíme. Hotovou směs smícháme s bramborovou hmotou a vše povaříme. Po uvaření mírně vychladlou směs plníme do umytých a den před použitím v soli naložených vepřových střev.
- 3Pekáč vymažeme sádlem, naskládáme jitrničky a v troubě je pečeme dočervena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.