Cikánské jitrnice

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové brambory oloupeme a na struhadle do mísy na jemno nastrouháme. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu, přidáme majoránku, sůl, pepř, prolisovaný česnek, posypeme podle potřeby moukou a lžící dobře promícháme.
  • 2
    Na pánev dáme škvarky, které dobře rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibuli, na malé kostky nakrájené uzené, na plátky anglickou slaninu, posypeme sladkou paprikou a chvilku osmažíme. Hotovou směs smícháme s bramborovou hmotou a vše povaříme. Po uvaření mírně vychladlou směs plníme do umytých a den před použitím v soli naložených vepřových střev.
  • 3
    Pekáč vymažeme sádlem, naskládáme jitrničky a v troubě je pečeme dočervena.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.