Čínská bramborová polévka

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si naložíme proužky libového vepřového masa do marinády z rýžového octa, sojové omáčky, zázvoru, sezamového oleje, soli a pepře. Necháme uležet alespoň hodinu v chladu.
  • 2
    Cibulky nakrájíme na čtvrtky, brambory na kostičky a mrkev na proužky.
  • 3
    Základem polévky je zeleninový vývar, do kterého přidáme brambory a lžíci rýžového octa. Ve vodě si rozpustíme 2 lžíce Solamylu, a jakmile začne vývar vřít, vmícháme do něj vzniklou škrobovou kaši. Polévku přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Odležené maso a zázvor přidáme do hrnce a vaříme 15 minut. Nakonec přidáme nakrájené cibulky, mrkev a bambusové výhonky. Vaříme dalších 10 minut.
  • 5
    Můžeme dochutit solí, pepřem nebo sojovou omáčkou.
  • 6
    Pokud preferujeme ostřejší chuť, můžeme přidat mleté chilli papričky.
  • 7
    Polévku podáváme v předem nahřátém nádobí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.