Čínská bramborová polévka
100 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 2lžíceOcet rýžový
- 2lžíceSolamyl
- 130gramůVepřová kýta
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 3kusyCibulka jarní
- 230gramůBambusové výhonky konzervované
- 1kusChilli paprička sušená
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 1litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si naložíme proužky libového vepřového masa do marinády z rýžového octa, sojové omáčky, zázvoru, sezamového oleje, soli a pepře. Necháme uležet alespoň hodinu v chladu.
- 2Cibulky nakrájíme na čtvrtky, brambory na kostičky a mrkev na proužky.
- 3Základem polévky je zeleninový vývar, do kterého přidáme brambory a lžíci rýžového octa. Ve vodě si rozpustíme 2 lžíce Solamylu, a jakmile začne vývar vřít, vmícháme do něj vzniklou škrobovou kaši. Polévku přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.
- 4Odležené maso a zázvor přidáme do hrnce a vaříme 15 minut. Nakonec přidáme nakrájené cibulky, mrkev a bambusové výhonky. Vaříme dalších 10 minut.
- 5Můžeme dochutit solí, pepřem nebo sojovou omáčkou.
- 6Pokud preferujeme ostřejší chuť, můžeme přidat mleté chilli papričky.
- 7Polévku podáváme v předem nahřátém nádobí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.