Činská vepřová žebírka
140 min.
Ingredience
- 1,25kilogramyVepřová žebra
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůCibulka jarní
- Zálivka
- 25gramůZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžíceOmáčka Hoisin
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
955 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
76 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
925 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Žebírka dáme v jedné vrstvě na pekáč, osolíme, opepříme a 1 1/2 hodiny pečeme v předehřáté troubě při 140 °C.
- 2Připravíme si zálivku na kterou smícháme strouhaný zázvor, drcený česnek, sójovou omáčku, sherry, omáčku hoisin, rajský protlak, sezamový olej a cukr.
- 3Zálivkou obalíme žebírka tak, aby byla stejnoměrně ochucená. Teplotu v troubě zvýšíme na 180 °C a žebírka 25-30 minut dopékáme. Před podáváním je ozdobíme cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.