Čínská zeleninová polévka
150 min.
Ingredience
- Bujon z kachny [29086]
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 200gramůCeler bulvový
- 3lžíceHusí sádlo
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1kilogramKachna mražená
- 150gramůJátra kuřecí
- 150gramůKuřecí srdíčka
- 2kusyMrkev kořen
- 3kusyRajčata
- 0,5lžíceSůl
- 4decilitryVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 150gramůŽaludky drůbeží
- 4kusyKachní stehna
- 300gramůZeleninová směs čínská - mražená
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPasta Sambal Oelek
- 15gramůZázvor celý
- 2kusyCitronová tráva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1937 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
134 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zázvor očistíme, omyjeme a nastrouháme.
- 24 kusy kachních stehen omyjeme a dáme je vařit do 1 litru kachního bujonu, vaříme 12-15 minut. Mezitím do polévky přidáme omytou citronovou trávu a čerstvý zázvor.
- 3Po 15 minutách vaření maso vyjmeme, zbavíme kůže a kostí, maso pokrájíme na kostky, vrátíme nazpět do vývaru. Pak přidáme mraženou čínskou zeleninovou směs (která obsahuje klíčky fazole Mungo, mrkev, červená paprika, pórek, čínské hřiby, bambusové výhonky - zn. Bonduelle) a vaříme dalších 8 minut.
- 4Polévku ochutíme solí, 1/4 lžičky omáčky Sambal oelek a podáváme.
- 5Bujon z kachny [29086]:
- 6Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.
- 7Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl, vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
- 8Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
- 9Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
- 10Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
- 11Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.