Čirá polévka čigé s ústřicemi a sýrem Tofu
39 min.
Ingredience
- 100gramůÚstřice
- 1litrVoda pitná
- 6gramůSůl
- 150gramůSýr sójový - Tofu
- 20gramůCibulka jarní
- 10gramůChilli paprička
- 5,5gramůČesnek
- 15mililitrůOmáčka rybí
- 1mililitrOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
58 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
399 mg
Postup přípravy
- 1Ústřice propláchneme v osolené vodě a necháme okapat. Sýr Tofu nakrájíme na hranoly 2x3 cm. Jarní cibulku nakrájíme na kousky 3 cm dlouhé, papričky očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Ve vroucí vodě rozmícháme krevetovou omáčku, dále přidáme do vody ústřice, kousky sýra a utřený česnek a polévku vaříme další 3 minuty. Když ústřice a sýr vyplavou na povrch, jsou ústřice i sýr hotové. Na závěr přidáme sekanou cibulku, kousky papričky a sezamový olej a krátce povaříme. Polévku podáváme teplou v miskách nebo na talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.