Čistý zeleninový vývar
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2,5litryVoda pitná
- 1kusPetržel - nať
- 3kusyKapusta hlávková
- 6kusůPepř černý celý
- 1kusPórek
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1lžíceOlej sójový
- 0,5kusCeler bulvový
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusPetržel kořen
- 3kusyMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaHřebíček
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
5 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Neloupanou cibuli rozčtvrtíme. Opláchnutý pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na drobno podobně jako kapustu a řapíkatý celer.
- 2Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a zeleninu opečeme do zlatova. Přidáme petrželku, bylinky, koření, osolíme a zalijeme vodou.
- 3Přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a přikryté zvolna vaříme asi 50 minut.
- 4Vývar procedíme přes husté síto. Vývar můžeme zahustit nebo ho použít jako základ na omáčky nebo dušené pokrmy.Z tohoto množství přísad připravíme asi 1l zeleninového vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.