Čistý zeleninový vývar

80 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
5 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Neloupanou cibuli rozčtvrtíme. Opláchnutý pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na drobno podobně jako kapustu a řapíkatý celer.
  • 2
    Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a zeleninu opečeme do zlatova. Přidáme petrželku, bylinky, koření, osolíme a zalijeme vodou.
  • 3
    Přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a přikryté zvolna vaříme asi 50 minut.
  • 4
    Vývar procedíme přes husté síto. Vývar můžeme zahustit nebo ho použít jako základ na omáčky nebo dušené pokrmy.Z tohoto množství přísad připravíme asi 1l zeleninového vývaru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.