Citronová kachna
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyPórek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 800gramůKachní stehna
- 1lžíceMandle
- 1lžičkaAnýz mletý
- 2lžíceMed včelí
- 1kusCitrony
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
38 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Marinádu připravíme tak, že smícháme med, anýz, sójovou omáčku, zázvor, kůru a šťávu z citronu a asi 10min povaříme. Poté procedíme přes síto a svaříme na sirup.
- 2Kachní stehna ochutíme solí a pepřem, kůží dolů je zvolna cca 12min opečeme na rozpáleném oleji. Obrátíme a opékáme dalších 10min. Mezitím pravidelně potíráme marinádou.
- 3Stroužky česneku rozpůlíme. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme šikmo na cca 2cm silné plátky. Společně s česnekem a loupanými mandlemi orestujeme cca 10min na másle. Směs podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.