Citronová kachna

35 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
38 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marinádu připravíme tak, že smícháme med, anýz, sójovou omáčku, zázvor, kůru a šťávu z citronu a asi 10min povaříme. Poté procedíme přes síto a svaříme na sirup.
  • 2
    Kachní stehna ochutíme solí a pepřem, kůží dolů je zvolna cca 12min opečeme na rozpáleném oleji. Obrátíme a opékáme dalších 10min. Mezitím pravidelně potíráme marinádou.
  • 3
    Stroužky česneku rozpůlíme. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme šikmo na cca 2cm silné plátky. Společně s česnekem a loupanými mandlemi orestujeme cca 10min na másle. Směs podáváme k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.