Citronová smetana se zeleninou a gorgonzolou
25 min.
Ingredience
- 200gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 5gramůSůl
- 2kusyCibulka jarní
- 30gramůŘeřicha
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 25gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůMuškátový oříšek
- 1kusCitrony
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůHrachové lusky
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lusky hrášku omyjeme a odstraníme konce. Pokud se při tom uvolní vlákna, stáhneme je. Velké lusky rozkrojíme příčně napůl, nebo je nakrájíme šikmo na široké proužky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Lusky v ní 3-4 minuty povaříme, poté je prudce ochladíme a necháme okapat.
- 2Citron omyjeme horkou vodou, kůru tence oloupeme a nakrájíme na velmi jemné proužky. Vymačkáme šťávu. Cibulky omyjeme, očistíme a spolu s natí nakrájíme na kroužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky, řeřichu odstřihneme nůžkami a nasekáme najemno, sýr nakrájíme na kostky.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo. Na středním ohni na něm podusíme hrášek s česnekem a cibulkou. Přidáme vývar a zakryté na mírném ohni asi
- 45 minut vaříme na skus.
- 5Přidáme smetanu se sýrem a citronovou kůrou a ohříváme, dokud se gorgonzola neroztaví. Přimícháme lusky a zahřejeme. Omáčku ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme řeřichou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.