Cizrna pečená v římském hrnci
100 min.
Ingredience
- 500gramůCizrna
- 80mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 200gramůCuketa
- 100mililitrůOuzo - Metaxa Brandy
- 200gramůRajčata
- 125mililitrůRajčatová šťáva
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na kostičky. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cizrnu propláchneme, necháme okapat a vaříme ve vodě zhruba půl hodiny, poté cizrnu scedíme a vložíme do římského hrnce.
- 2Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, mrkví a cuketou. Když je zelenina osmažená, stáhneme ji z plamene, přilijeme ouzo, vmícháme rajčata, rajčatovou šťávu, sůl, pepř a rozmarýn. Vše dobře promícháme, vlijeme na cizrnu spolu s vodou a pečeme v troubě předehřáté na 200°C zhruba 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.