Cizrna pečená v římském hrnci

100 min.
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na kostičky. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cizrnu propláchneme, necháme okapat a vaříme ve vodě zhruba půl hodiny, poté cizrnu scedíme a vložíme do římského hrnce.
  • 2
    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, mrkví a cuketou. Když je zelenina osmažená, stáhneme ji z plamene, přilijeme ouzo, vmícháme rajčata, rajčatovou šťávu, sůl, pepř a rozmarýn. Vše dobře promícháme, vlijeme na cizrnu spolu s vodou a pečeme v troubě předehřáté na 200°C zhruba 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.