Cizrna s česnekovou pastou a Tofu
60 min.
Ingredience
- 300gramůCizrna
- 100gramůSýr sójový - Tofu
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2špetkyPepř citronový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceSezamová pasta
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
90 mg
Postup přípravy
- 1Cizrnu (hummus) promyjeme a dáme do mísy s 6 dl vody. Necháme ji namočenou minimálně 12 hodin. Druhý den cizrnu scedíme dáme do hrnce s 6 dl čerstvé vody a pomalu ji vaříme asi 40 minut.
- 2Tofu sýr pokrájíme na drobné kostičky. Čerstvou petrželku omyjeme a drobně pokrájíme, oloupaný česnek utřeme.
- 3Z uvařené cizrny odstraníme slupky, přidáme Tofu sýr a ručním tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Do kaše přidáme sezamovou pastu (tahin), olej, utřený česnek, sůl, citronový pepř, citronovou šťávu, červenou papriku a vše znovu rozmixujeme na jemné pyré.
- 4Posypeme petrželkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.