Cizrna s česnekovou pastou a Tofu

60 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
90 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu (hummus) promyjeme a dáme do mísy s 6 dl vody. Necháme ji namočenou minimálně 12 hodin. Druhý den cizrnu scedíme dáme do hrnce s 6 dl čerstvé vody a pomalu ji vaříme asi 40 minut.
  • 2
    Tofu sýr pokrájíme na drobné kostičky. Čerstvou petrželku omyjeme a drobně pokrájíme, oloupaný česnek utřeme.
  • 3
    Z uvařené cizrny odstraníme slupky, přidáme Tofu sýr a ručním tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Do kaše přidáme sezamovou pastu (tahin), olej, utřený česnek, sůl, citronový pepř, citronovou šťávu, červenou papriku a vše znovu rozmixujeme na jemné pyré.
  • 4
    Posypeme petrželkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.