Cizrna s mangoldem

45 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
14 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu namočíme přes noc do vody, slijeme, propláchneme, dáme do hrnce, přidáme mrkev na kostičky, petrželku, bobkový list, poloviční množství nasekané cibule, 750 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, dokud nebude zelenina téměř měkká. Přidáme 2 lžičky soli, polovinu oleje a vaříme ještě 10 minut.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a osmahneme na něm nasekaný česnek a zbylou cibuli. Přidáme nasekaná rajčata a vaříme 5 minut.
  • 3
    Rajčatovou omáčku vmícháme spolu s nasekaným mangoldem do cizrnové směsi a vaříme 5 minut, dokud mangold nezměkne. Osolíme a podáváme posypané vařeným vejcem natvrdo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.