Cizrna s mangoldem
45 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
14 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu namočíme přes noc do vody, slijeme, propláchneme, dáme do hrnce, přidáme mrkev na kostičky, petrželku, bobkový list, poloviční množství nasekané cibule, 750 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, dokud nebude zelenina téměř měkká. Přidáme 2 lžičky soli, polovinu oleje a vaříme ještě 10 minut.
- 2Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a osmahneme na něm nasekaný česnek a zbylou cibuli. Přidáme nasekaná rajčata a vaříme 5 minut.
- 3Rajčatovou omáčku vmícháme spolu s nasekaným mangoldem do cizrnové směsi a vaříme 5 minut, dokud mangold nezměkne. Osolíme a podáváme posypané vařeným vejcem natvrdo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.