Cizrna se zeleninou a kořením

120 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
34 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
22 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek nakrájíme na kostičky, vložíme je do síta, posypeme solí a necháme nad hrncem 1/2 hodiny. Pak je omyjeme studenou vodou a necháme oschnout. Cizrnu, namočenou přes noc, necháme okapat a pak ji celou zalijeme vodou a vaříme ji 30 minut doměkka.
  • 2
    Česnek a cibuli nasekáme a dáme na olej. Po změknutí přidáme koření a podusíme. Vložíme lilek na 5 minut, obalíme ho v koření a cibuli. Přidáme nasekaná rajčata, cizrnu, sůl a pepř.
  • 3
    Tak pokrm dusíme 20 minut. Nakrájenou cibuli a plátky česneku osmahneme dozlatova na oleji a celý pokrm můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.