Cizrnová polévka s mrkví
30 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
- 2lžičkyCitronová tráva
- 500gramůMrkev kořen
- 1200mililitrůVývar drůbeží
- 400gramůCizrna
- 4gramyPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKoření Orientální
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
661 mg
Postup přípravy
- 1Česnek, cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky.
- 2Olej rozpálíme a osmažíme na něm cibuli a česnek. Smažíme 3 minuty, poté přidáme koření ras el hanout a vaříme ještě 1 minutu. Přimícháme mrkev a vaříme další 3 minuty. Přilijeme vývar, přisypeme cirznu a přiklopené vaříme 12 minut.
- 3Poté polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme.
- 4Při podávání ozdobíme polévku nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.