Cizrnová polévka s těstovinami
60 min.
Ingredience
- 800gramůCizrna konzervovaná
- 80gramůCibule
- 80gramůCeler řapíkatý
- 1stroužekČesnek
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4gramyRozmarýn čerstvý
- 5gramůBazalka
- 500mililitrůVývar slepičí
- 100gramůTěstoviny konzumní
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, řapíkatý celer na kostičky, nasypeme do hrnce na rozehřátý olej, přisypeme posekaný rozmarýn a česnek, zakryjeme ze dvou třetin pokličkou a velmi zvolna smažíme asi 15 minut. Cizrnu scedíme, propláchneme vodou, přidáme k zelenině, zalijeme vývarem a vaříme zhruba půl hodiny.
- 2Polovinu cizrny vyndáme, zbytek v hrnci rozmixujeme dohladka. Celou cizrnu přidáme do polévky, osolíme, opepříme, přisypeme do polévky drobné těstoviny a povaříme 5 minut. Odstavenou polévku posypeme posekanou bazalkou, zakapeme panenským olejem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.