Cizrnová polévka s těstovinami

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, řapíkatý celer na kostičky, nasypeme do hrnce na rozehřátý olej, přisypeme posekaný rozmarýn a česnek, zakryjeme ze dvou třetin pokličkou a velmi zvolna smažíme asi 15 minut. Cizrnu scedíme, propláchneme vodou, přidáme k zelenině, zalijeme vývarem a vaříme zhruba půl hodiny.
  • 2
    Polovinu cizrny vyndáme, zbytek v hrnci rozmixujeme dohladka. Celou cizrnu přidáme do polévky, osolíme, opepříme, přisypeme do polévky drobné těstoviny a povaříme 5 minut. Odstavenou polévku posypeme posekanou bazalkou, zakapeme panenským olejem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.